diumenge, 28 de juny del 2015

La puerta de los tres cerrojos - Sonia Fernández-Vidal



TítolLa puerta de los tres cerrojos
Autor: Sonia Fernández-Vidal
Editorial: La Galera
Any: 2011


"Deseo acercar la física cuántica a todo el mundo desde la fantasía, desde la magia, desde la visión del niño que todos llevamos dentro."
Sonia Fernández-Vidal


La puerta de los tres cerrojos és una novel·la juvenil que qualsevol adult amb una mica d'interès per la física pot llegir, ja que explica amb senzillesa curiositats sobre l'univers, la matèria, les lleis de la física...

La història explica les aventures d'un jove de 14 anys, en Niko, que un dia decideix canviar la seva rutina i anar a l'institut per un camí diferent. Això el porta a creuar una porta amb tres panys que el condueixen al món quàntic. Allí hi coneixerà uns personatges molt particulars i divertits: una fada que s'ha de doctorar per aconseguir ales, els quarks, el Boss-on de Higgs o el gat d'Schrodinger.
A més, l'autora va plantejant enigmes lògics que a tots ens sonen d'haver-los sentit i això implica el lector encara més en la història.

La puerta de los tres cerrojos és una obra que aconsegueix fer arribar allò que sovint sona tan complicat, la física quàntica, a qualsevol lector a partir d'exemples senzills i quotidians. 
Recomanable a adults i joves amb una mica de curiositat!


En aquest enllaç teniu l'enllaç al tràiler de l'obra.


Coneixem una mica més l'autora? 
Sonia Fernández-Vidal va néixer a Barcelona el 1978 i es va doctorar en Física en el camp de la Informació i l'Òptica Quàntica per la UAB. Ha treballat al Centre Europeu d'Investigació Nuclear, al Laboratori de Los Álamos i al Instituto de Ciencias Fotónicas.
Després de La puerta de los tres cerrojos, ha publicat Quantic Love i Desayuno con partículas.





Txell.Cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!