dijous, 10 d’agost del 2017

El llibre de la senyoreta Buncle - D.E. Stevenson


Títol: El llibre de la senyoreta Buncle
Autora: D.E Stevenson
Llengua original: anglès
TraductoraMarta Pera
Editorial: Viena Edicions
Any: 1934


Elizabeth Wade és una dona bonica, intel·ligent i decidida que un bon dia escriu un llibre sobre la vida quotidiana a Copperfield. Com que tracta dels seus veïns, decideix utilitzar un pseudònim (John Smith) que la mantingui en l'anonimat. Els personatges del llibre, els seus conciutadans, queden retratats amb tanta precisió que en molts d'ells el llibre genera disgust, irritabilitat i enuig. En altres, en canvi, acaba essent un estímul per prendre decisions vitals que, d'altra manera, mai no s'haurien atrevit a prendre. Els més bel·ligerants emprenen una campanya per identificar qui és aquell John Smith que viu entre ells i castigar-lo pel seu atreviment, però no ho aconsegueixen.
Perquè en realitat, Elizabeth Wade és Barbara Buncle, Copperfield és en realitat Silverstream, i els personatges del llibre, que s'autoidentifiquen amb claredat, són els seus habitants.

El llibre de la senyoreta Buncle és un retrat irònic de la vida en un poblet escocès, escrit amb un llenguatge planer carregat d'intenció i amb moments brillants que arrenquen un somriure al lector. Una lectura agradable que recomanaria a tots aquells que volen passar una bona estona i submergir-se en la quotidianitat de la vida rural a l'Escòcia dels anys trenta.

Coneixem una mica més l'autora? 
Dorothy Emily Stevenson (Edimburg, 1892 - Moffat 1973), neboda de Robert Louis Stevenson, va ser una escriptora de novel·les humorístiques i romàntiques. Va començar a escriure en secret quan tenia vuit anys, perquè ningú de la seva família no volia que es dediqués a la literatura. Tampoc no li van donar permís per anar a la universitat.
L'any 1934 va publicar El llibre de la senyoreta Buncle, que va tenir un èxit extraordinari.
Al llarg de la seva vida va escriure més de cinquanta novel·les i va arribar a tenir un grup de seguidors, anomenats "dessies" que corrien a la llibreria de seguida que sortia una novel·la nova.


Teresinha

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!