diumenge, 6 d’agost del 2017

Un abril prodigiós - Elizabeth von Arnim


Títol: 
Un abril prodigiós
Autora: Elizabeth von Arnim
Llengua original: anglès
TraductoraDolors Udina
Editorial: Viena Edicions
Any: 1922

Un abril prodigiós és, senzillament, un llibre encantador. Escrit el 1922 per Elizabeth von Arnim, descriu la transformació que experimenten quatre dones angleses ben diferents que, sense realment conèixer-se prèviament, decideixen compartir el lloguer d'un castell medieval a Itàlia un mes d'abril.
De fet, l'ànima de la transformació és la Lotty, una dona que en un moment donat decideix concedir-se unes vacances per escapar d'una vida grisa, trista i monòtona. A Itàlia, l'exuberància de l'esclat de la primavera, brillantment reflectida en la descripció que l'autora fa de les flors i el jardí del castell, fa que la felicitat, la bellesa i l'alegria inundin la Lotty. I el canvi que ella experimenta, considerat inicialment per les seves companyes com l'excentricitat d'algú que no hi toca gaire o fins i tot una vulgaritat, acaba arrossegant-les cap a una nova manera de veure (i viure) la vida.

Un llibre que es llegeix plàcidament, i que tot i no tenir una acció trepidant, no es pot deixar de llegir. Segurament perquè l'atmosfera que s'hi retrata contagia al lector de la felicitat i positivitat que experimenten les protagonistes.

Coneixem una mica més l'autora? 
Elizabeth von Arnim (nascuda Mary Annette Beauchamp a Sidney el 31 d'agost de 1866) va ser una escriptora britànica. Va escriure més d'una vintena de llibres, majoritàriament novel·les.
Entre les seves obres destaquen Love (1925), Elizabeth and her German garden (1898), All the dogs of my life (1936) o Mr. Skeffington (1940).
Elizabeth von Arnim va morir l'any 1941 a causa d'una grip.





Teresinha

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!