dimecres, 25 de desembre del 2013

Tots els contes de Nadal - Charles Dickens



Títol: Tots els contes de Nadal
Autor: Charles Dickens
Llengua original: anglès
Traductor: Xavier Pàmies
Il·lustracions: Bernat Cormand 
Editorial: La Magrana
Any: 1843-1848


"Sempre he vist l'època de Nadal [...] com una època profitosa, una època per lliurar-se a la bondat, el perdó, la caritat i l'alegria; l'única època que sé, de tot l'any, en què sembla que els homes i les dones estiguin en disposició d'obrir-se el cor els uns als altres i a considerar la gent de condició més baixa com si fossin companys de viatge cap a la tomba i no pas un gènere diferent d'éssers que fan un altre viatge."
Cançó de Nadal


Avui és Nadal i per això parlaré d'aquest recull que conté els famosos contes de Nadal de Charles Dickens. El vaig llegir fa dos hiverns i el vaig agafar amb especial "carinyo", ja que va ser un regal d'una persona molt especial. 
El cert és que no les tenia totes quan vaig desembolicar el llibre, em va semblar que seria un clàssic massa clàssic; però no va ser així, de seguida em va atrapar i em vaig adonar que el missatge que hi ha darrere de cada conte encara és vigent.
Aquest recull és especial perquè va acompanyat d'il·lustracions de Bernat Cormand.

Tots els contes de Nadal conté els contes de "Cançó de Nadal" (en prosa), "Les campanes", "El grill de la llar", "La batalla de la vida" i "L'home maleït que va pactar amb el seu fantasma".

Dickens va publicar "Cançó de Nadal" l'hivern de 1843 i va tenir tant d'èxit que a partir d'aleshores va anar publicant històries nadalenques anualment i eren un gran esdeveniment a la Gran Bretanya de mitjan segle XIX. De fet, es considera que aquests contes van tenir una gran influència en la consolidació de la tradició nadalenca anglosaxona. 


Recomano aquest recull d'històries nadalenques a tots els amants de la literatura i del Nadal., i recomano especialment el conte "Cançó de Nadal". 
Als qui tingueu prejudicis sobre els autors clàssics us aconsello que us en desfeu! El Nadal és una molt bona època per llegir-los. Jo els vaig llegir durant les vacances de Nadal i la lectura encara va fer més especial el Nadal. 
Si no us veieu en cor de llegir-lo tot seguit (per allò que dèiem dels prejudicis vers els clàssics), podeu proposar-vos llegir-ne un cada any.

Així, doncs, aquí ho deixo.

Molt bon Nadal a tots i totes!


"És un fenomen just, equitatiu i noble que, igual que la malaltia i la pena s'encomanen, també siguin irresistiblement contagiosos el riure i el bon humor."
Cançó de Nadal



Txell.Cat

1 comentari:

  1. Dickens és un dels millors prosistes. Les seves novel·les tenen una estructura i una composició dels personatges perfecta, i no hi ha cap fil que quedi deslligat de tot l'entramat. A més, és un autor adequat per llegir com a "clàssic" d'una manera amena, sobretot si es tracta dels Contes de Nadal (o altres obres com Oliver Twist).
    Una obra ben especial; per tant l'obsequi era molt fàcil de fer.

    Dídac

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar!