dijous, 3 d’abril del 2014

Vols saber un secret? - Mary Jane Clark

Títol: Vols saber un secret?
Autor: Mary Jane Clark
Llengua original: anglès
Traductor: Carme Geronès i Carles Urritz
Editorial: Proa
Any: 1998


"Aquesta és una apassionant novel·la de secrets, intriga i ambició. El secret d'Eliza Blake, presentadora dels informatius d'una cadena de televisió de Nova York amb un passat per amagar. El secret d'un company seu en les tasques televisives i l'escàndol que ha de mantenir ocult encara que sigui a costa de la vida. El secret de l'esposa del candidat a la presidència dels EUA que vol evitar, com sigui, que surti a la llum una relació extramatrimonial. El secret d'un sacerdot que coneix un fet esfereïdor"

Això és el que podem llegir a la contraportada d'aquesta novel·la d'intriga i trobo que és una sinopsi molt encertada. Revela allò clau, però no fa spoilers de la trama.
La novel·la em va enganxar de bon principi. Llegia perquè estava atrapada i necessitava saber com continuaria tot aquell entrellat. Tots els personatges tenien secrets i volia descobrir-los. A mesura que avança la novel·la, l'autora et fa partícep dels secrets dels personatges, però sempre hi ha un personatge a l'ombra que es relaciona amb tothom però que no saps qui és.
Aquest és el gran èxit de Vols saber un secret?. Que per més que llegeixes no tens ni la més remota idea de qui hi ha darrera de tot (i no ho descobreixes fins, literalment, l'últim capítol).

He de dir que la veritat, tot el que es revela l'últim capítol, em va impressionar i em va xocar moltíssim. No vull continuar per aquí per no espatllar-vos la lectura... però a mi em va fer pensar el la gent del meu voltant. Realment els conec? Sé els seus secrets? Conec els motius que els empenyen a actuar com ho fan?

Sigui som sigui, la recomano moltíssim. És una obra molt ben escrita, sense cap forat en la trama que calgui tapar i que atrapa de seguida. Es llegeix molt ràpid i és entretinguda. 
A més, cal sumar-hi el fet que aquesta va ser la primera novel·la de Mary Jane Clark. Si la primera ja és tan brillant... les altres 14 novel·les que la seguit deuen ser increïbles!



Coneixem una mica més l'autora? Mary Jane Clark és periodista de professió. Després d'una llarga carrera davant les pantalles com a presentadora d'un canal de televisió americà, va decidir fer el pas cap a la literatura i ha escrit dues sèries de llibres de suspens i intriga.

La seva experiència laboral ha influït fortament la seva obra, com podem llegir en el fragment que us deixo a continuació:

"The assignments Clark has completed in the real news world have informed her writing. Covering the 1992 National Presidential Conventions led to the idea for her first book, Do You Want to Know a Secret? Producing stories on the auction of the estate of Jacqueline Kennedy Onassis and the Princess Diana dress sale planted the seeds for Do You Promise Not to Tell? Assignments to write and produce obituaries on world leaders and entertainment personalities grew to become Let Me Whisper in Your Ear. On-air correspondents shared their experiences of being stalked by demented fans for Close to You. Covering an approaching hurricane on Florida’s Gulf coast was the premise for Nobody Knows. The anthrax scares at all three U.S. network news headquarters in the autumn of 2001 inspired Nowhere to Run. A love for Rhode Island led to the KEY News morning news show spending a week among the historic mansions of Newport in Hide Yourself Away."


Així que ja ho sabeu, si algun d'aquests episodis és del vostre interès, només heu d'agafar una de les seves novel·les per donar-li un gir!

Us deixo una entrevista amb l'autora (en anglès). Feu clic aquí.

Què n'ha dit la crítica?
"The secret is out: Mary Jane Clark is one of the most exciting novelists in America today. Her debut thriller takes us on a suspense-filled insider's tour of the corridors of power in politics and journalism, where everybody's got a secret, everybody wants a scoop -- and now somebody has murder in mind. DO YOU WANT TO KNOW A SECRET? is an unabashed edge-of-the-seat, they-don't-write-'em-like-that-anymore, unplug-the-phone-and-disconnect-the-TV, page-turning stunner!" (Dan Rather, CBS News)

"A polished page turner with a smart, appealing TV anchorwoman as the main character. Twists, turns and a terrific plot. I loved it." (Mary Higgins Clark)


Txell.Cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!