dissabte, 16 de març del 2019

Cuerpo de embarazada sin embrión - Paula Bonet


Títol: Cuerpo de embarazada sin embrión
Autor: Paula Bonet
Editorial: Literatura Random House
Any: 2018

Paula Bonet em sembla una dona valenta i molt forta. Feia temps que la seguia per les xarxes socials en la seva reivindicació feminista i a favor de parlar del dolor i de trencar el silenci dels estigmes de les dones, quan vaig veure el seu llibre Cuerpo de embarazada sin embrión a la Biblioteca de Mataró. No vaig dubtar en agafar-lo.

Roedores - Cuerpo de embarazada sin embrión consisteix en dues peces: Roedores - un desplegable il·lustrat que l'autora va escriure i pintar per a la seva futura filla, i Cuerpo de embarazada sin embrión - un diari amb reflexions seves d'un moment tan dur sobre la pèrdua, el dolor i els tabús. 

La lectura m'ha agradat molt. Concisa, directa i sense floritures, Paula Bonet transmet perfectament la por, la tristesa i el dolor.
Deixant de banda la bellesa de les seves il·lustracions, crec que val molt la pena fer-hi una lectura per començar a trencar tabús.


Tant de bo no ens haguéssim d'enfrontar als avortaments espontanis, però mentre encara n'hi hagi, val la pena parlar-ne i donar veu a aquelles que els han patit. Com diu l'autora "Vivimos de espaldas al dolor. Hemos de aprender a entender el dolor y a vivirlo."




Coneixem una mica més l'autora? 

Paula Bonet (1980) és Llicenciada en Belles Arts. La seva obra, carregada de poesia i bolcada en les arts escències, la música i la literatura, culmina amb la publicació de diferents llibres dels quals és autra tant del text com de la imatge. 


Txell.Cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!