divendres, 28 de febrer del 2014

Trilogia del Baztan

Aquesta vegada ens escriu la Laura López, la meva tieta postissa, i ens parla dels dos primers llibres de la Trilogia del Baztan.

Títol: El guardià invisible
Autor: Dolores Redondo
Editorial:  Destino
Any: 2013



Títol: El llegat dels ossos
Autor: Dolores Redondo
Editorial:  Destino
Any: 2013



Fa uns mesos vaig descobrir una nova autora, Dolores Redondo (Donostia, San Sebastian 1969) i el seu segon llibre publicat, El guardià invisible
La història personal de la inspectora Salazar es barreja amb els assassinats d’unes noies en condicions misterioses i en un entorn ple de llegendes com és la vall de Baztan, a Navarra.
El llibre atrapa des del primer moment i desperta interès tan per la trama familiar com per la policíaca ... i de vegades no saps on comença una i acaba l’altra....
Els paisatges i els pobles que descriu l’autora són l’entorn ideal per crear aquest clima obscur i de misteri, amb la sempre inquietant presència d’essers mitològics del bosc ...

Per Reis em van regalar la segona part d’aquesta trilogia del Baztan, El llegat dels ossos. La tercera entrega està prevista per Novembre. 
Seguint les etapes vitals de la inspectora Salazar, ara immersa de ple en una recent maternitat, continuen els misteris policíacs. Us imagineu una inspectora que ha de compaginar les atencions al seu nadó amb la resolució de casos francament macabres, i tot amanit amb un passat familiar fosc i desconegut?

Doncs aquí teniu les raons de perquè aquest segon llibre enganxa igual o més que el primer... Jo només us puc dir que espero impacientment la tercera part i que, si viatjo a Navarra, em desviaré fins a Elizondo, poble natal de Amaia Salazar, i observaré pels boscos per si aconsegueixo trobar-me amb el Basajaun, una mena de Yeti de la mitologia basca i aragonesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!