dijous, 27 d’octubre del 2016

Un monstruo viene a verme - Patrick Ness


Títol: Un monstruo viene a verme
Autor: Patrick Ness
Llengua original: anglès
Il·lustrador: Jim Kay
Traductor: Carlos Jiménez
Editorial: DeBolsillo
Any: 2011


"Tu vida no la escribes con palabras (... ). La escribes con acciones. Lo que piensas no es importante. Lo único importante es lo que haces."


Arran de la recent aparició al cinema de la pel·lícula Un monstruo viene a verme d'Antonio Bayona, vaig decidir llegir el llibre que porta el mateix títol i que fa tres anys vaig regalar a en Dídac per Sant Jordi.
L'edició que tenim té unes il·lustracions espectaculars de Jim Kay que encara donen més força a la història que s'explica.
La novel·la és de Patrick Ness, però escrita a partir d'una idea inicial de Siobhan Dowd, que va morir prematurament de càncer i no va poder acabar de redactar-la.


Es tracta d'una història que parla de la superació del dolor, de l'acceptació de la mort i del dol, de treure la força de dins per enfrontar-se al que més temem.


"A veces la gente necesita mentirse a sí misma más que ninguna otra cosa."



En Conor és un noi de dotze anys que ha hagut de fer-se gran abans d'hora per poder tenir cura de la seva mare, malalta de càncer. Cada nit, quan passen set minuts de les dotze, el visita un monstre del seu jardí. La primera nit el monstre li diu que és allà perquè en Conor l'ha cridat i que cada nit l'anirà a veure i li explicarà tres històries. Un cop ell hagi explicat les tres històries, haurà de ser en Conor qui li expliqui una història: la història de la seva veritat. 
Així, el lector acompanya Conor i el monstre durant unes nits i escolta les històries que el monstre li explica. Però el lector també acompanya el sofriment del nen a mesura que la mare empitjora.

És una novel·la per a tothom, punyent i molt emocionant, que no deixarà indiferent a ningú. Remou per dins perquè malgrat ser una novel·la carregada de fantasia, també és una novel·la carregada de veritat.


"No siempre hay un bueno. Ni siempre hay un malo. Casi todo el mundo está en algún punto intermedio."

Coneixem una mica més l'autor? 
Patrick Ness va néixer el 17 d'octubre de 1971 als Estats Units, però es va mudar a Londres als 28 anys i ara té la doble nacionalitat britànica i estatunidenca. A més d'Un monstruo viene a verme (2011), també ha escrit la trilogia per a joves de Chaos Walking.


Siobhan Dowd va idear la història i els personatges quan ja patia càncer de mama terminal. S'havia de publicar per Walker Books amb l'editor Denise Johnstone-Burt, que també havia treballat amb Patrick Ness. Així va ser com la història va arribar a mans de Ness per tal que pogués veure la llum.





Tràiler de la pel·lícula



Txell.Cat

2 comentaris:

  1. La pel•lícula em va encantar i el llibre el tinc a pendents des de fa molt. I ara encara tinc més ganes!

    ResponElimina

Moltes gràcies per comentar!