diumenge, 30 de març del 2014

El hilo de la costurera - Dagmar Trodler

Títol: El hilo de la costurera
Autora: Dagmar Trodler
Llengua original: alemany
Traductora: Ana Guelbez de San Eustaquio
Any: 2014

A l’inici del segle XIX, hi havia una gran misèria. L’Estat no podia mantenir tanta gent, per la qual cosa es condemnava a qualsevol persona que hagués comès un acte delictiu, fos greu o lleu, a mort o a ser desterrada a Nova Gal·les del Sud, a Austràlia.

La jove Penèlope de 14 anys es guanya la vida fent puntes en un taller on la mestressa tracta a les seves treballadores de forma inhumana. Té un gran talent per a la moda, però un fet inesperat canviarà la seva vida i serà bandejada amb la seva mare a Nova Gal·les del Sud.
La travessia serà molt llarga i d’una extrema duresa i brutalitat, on les humiliacions, els mals tractes o les malalties, acaben amb la seva autoestima i la de les altres presoneres. Quan inicien la travessia és una noia pura i excessivament innocent per l’època que li toca viure.
Només un metge del vaixell, Bernhard Kreuz, l’ajudarà en els moments difícils i li demostrarà que sent per ella, alguna cosa més que simpatia.
La seva condemna és de 14 anys i les vicissituds de tota mena que haurà de viure al llarg d’aquests anys, faran d’ella una dona que haurà d’afrontar–se amb el seu passat.

L’autora fa un retrat dur, cru i realista dels baixos fons de la societat, i plasma detalladament i de manera descarnada les misèries humanes.


He patit llegint aquest llibre, en alguns moments em pensava que no podria continuar per la seva cruesa, però la novel·la sap mantenir l’interès gràcies a una trama molt ben escrita, narrada i interessant. Tot i això, trobo que és molt bo.
El més impactant és que aquesta història es basa en fets reals. Alguns dels personatges secundaris van existir,  encara que hagi canviat alguns noms de lloc o de càrrec. 


Coneixem una mica més l'autora? Dagmar Trodler va néixer a Düran el 1965 i va estudiar, entre altres coses, Filosofia Escandinava. Actualment té la seva residència habitual a Escandinàvia.
Té vàries novel·les, algunes de les quals han obtingut un gran èxit a Alemanya. 


MAC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!