divendres, 22 de novembre del 2013

El vuit - Katherine Neville



Títol: El vuit
Autora: Katherine Neville
Llengua original: anglès
Traductor: Melcion Mateu
Any: 1988
 
  
Ja fa uns anys, vaig llegir El vuit que em va enganxar des del principi. Conté els elements necessaris per fer atractivala seva lectura. Combina a la perfecció la fantasia, la intriga i la història, tot i que en alguns punts trobo que flaquegen una mica. 
Amb tot, crec que és un bon llibre.
Es tracta de la recerca d'un mític joc d'escacs que té una fórmula que proporciona un gran poder a qui aconsegueixi totes les peces. La història passa entre l'època moderna i els temps convulsos de la Revolució Francesa. En aquesta segona part apareixen personatges històrics com ara Marat, Robespierre, Napoleó o Catalina La Gran, entre d'altres. La protagonista del llibre, una dona de l'època actual, es veu atrapada, sense voler-ho, en la recerca d'aquest llegendari joc d'escacs.




Títol: El foc 
Autor: Katherine Neville
Any: 2008


Ara fa un parell d'anys vaig veure que havia sortit a la venda el segon llibre d'aquesta història, sota el nom d'El foc i el vaig comprar, encara que amb una certa reserva, perquè normalment les continuacions no acostumem a ser millor que les primeres parts.
I per mi així ha sigut. L'argument d'El foc l'he trobat enrevessat, avorrit i lent, i se m'ha fet feixuc.

Coneixem una mica més l'autora? Katherine Neville va néixer a Missouri el 1945. Durant anys va ser vicepresidenta del Banc d'Amèrica i més tard, assessora tècnica d'instal·lacions informàtiques a IBM i Deutsche Bundesbank.
A partir dels 80, es va convertir en una de les novel·listes més llegides del món, gràcies a la seva novel·la El vuit.

MAC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar!